Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Εναέριας Επιθεώρησης Καλλιεργειών

iScout Ποιοι είμαστε

Η iScout είναι μια νεοφυής εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2019. Η iScout, πρωτοπορεί με την παροχή σύγχρονων λύσεων και εφαρμογών γεωργίας ακριβείας με στόχο την ώθηση των Ελλήνων παραγωγών σε λύσεις που εξασφαλίζουν αποδεδειγμένα μετρήσιμα αποτελέσματα σχετικά με την μείωση του κόστους παραγωγής και την αντίστοιχη αύξηση της παραγωγής των ελληνικών καλλιεργειών.

Η ομάδα της iScout κατέχει ευρεία γνώση του επιχειρηματικού και επιστημονικού αντικειμένου και του οικοσυστήματος. Η iScout υποστηρίζεται από:

Η GeoSense ιδρύθηκε το 2002 και είναι πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), όντας η πλέον έμπειρη ελληνική εταιρεία που εισήγαγε πρώτη την τεχνολογία των ΣμηΕΑ για επαγγελματική χρήση στην Ελλάδα. Αντιπροσωπεύει τους πλέον αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού και έχει πλέον μεγάλο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία αυτή. Μέσω της τεχνολογίας αυτής υιοθετεί πρακτικές εφαρμογές τους στη σύγχρονη φωτογραμμετρία και τηλεπισκόπηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η GeoSense συμμετέχει ενεργά και έχει καθοριστικό ρόλο σε ερευνητικά χρηματοδοτούμενα έργα μέσω του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

Η INA ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί μια πρωτοπόρο και εξωστρεφή εταιρεία εξαγωγικού χαρακτήρα. Ως κύριο αντικείμενο είναι η εξαγωγή βάμβακος και άλλων αγροτικών προϊόντων με μεγάλο διεθνές πελατολόγιο όπως οι Εταιρείες CARGILL, RCMA, ECTP Commodities, Mambo Commodities. Η ΙΝΑ προωθεί σε 17 χώρες όλου του κόσμου και διακινεί 10% της ελληνικής παραγωγής βάμβακος ανά έτος σε αγοραστές στην Κίνα, Ινδονησία, Πακιστάν, Τουρκία και Αίγυπτο. Παράλληλα, η ΙΝΑ ΑΕ λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου βάμβακος εξυπηρετώντας τις οικίες αλλά και τις ανάγκες των πελατών της.

 

Η συνεργασία στο αντικείμενο της ευφυούς γεωργίας είναι ενεργή εδώ και αρκετά χρόνια. Μέσα από αυτή τη συνεργασία έχουν επιθεωρηθεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών με μη επανδρωμένα αεροχήματα σε όλη την Ελλάδα.

3
Σημεία εξυπηρέτησης...
…σε όλη την Ελλάδα

90,000
Στρέμματα καλλιεργιών...
…έχουν επιθεωρηθεί με μη επανδρωμένα αεροχήματα σε όλη την Ελλάδα

2019
Ίδρυση Εταιρίας
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2019 με έδρα την Χίο και σημεία παρουσίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

iScout Το όραμα μας

Η iScout στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών εναέριας επιθεώρησης καλλιεργούμενων εκτάσεων, με σκοπό την υποστήριξη λήψης ορθών επιχειρηματικών αποφάσεων από τους εκμεταλλευόμενους. Η καινοτομία που εισάγει η iScout αφορά ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης end-to-end με βασικούς άξονες:

Τρία εμπορικά μοντέλα παροχής υπηρεσιών (we-scout, they-scout, it-scout) με σκοπό την εξυπηρέτηση corporate πελατών, ομάδων παραγωγών και εταιρειών παραγόντων της αγοράς, καθώς και μεμονωμένων παραγωγών, εισάγοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη λογική χρησιδανεισμού του εξοπλισμού και απομακρυσμένης εκτέλεσης πτήσεων με στόχο την ελαχιστοποίηση του κόστους επιθεώρησης και μη απαίτηση εξειδικευμένων γνώσεων από τους
πελάτες.


Σχεδιασμό και ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων επιθεώρησης και αεροψεκασμών, προσανατολισμένα στις πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες των συγκεκριμένων εργασιών.

 Ενσωμάτωση τεχνολογίας μηχανικής όρασης και μάθησης, για αποδοτικότερη επιθεώρηση και με μικρότερο κόστος.

Υιοθέτηση τεχνολογιών ΙoΤ στα μη επανδρωμένα αεροχήματα για άμεση επιτήρηση και διαχείριση του στόλου και των αποστολών επιθεώρησης σε πραγματικό χρόνο.

Ανάπτυξη ολοκληρωμένου διαδικτυακού συστήματος υποδοχής αιτημάτων επιθεώρησης, διαχείρισης υφιστάμενων αιτημάτων, αλληλεπίδρασης με παραγωγούς και γεωπόνους, θέασης χαρτών και αναφορών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η πρόσβαση στο σύστημα θα γίνεται μέσω διαδικτύου σε πλήρη συμβατότητα με έξυπνες συσκευές τύπου κινητό τηλέφωνο και ταμπλέτα.

 Διασπορά στόλου σε όλη την επικράτεια για άμεση εξυπηρέτηση αιτημάτων επιθεώρησης και ελαχιστοποίηση ανελαστικών δαπανών που σχετίζονται με τις μετακινήσεις.